Zoom image | View original size
Cantilevered cuboid volumes create a sculptural office building in Chennai , India. Located in the old business district of Chennai in South India, the plot had multiple challenges to be overcome. With a very narrow access from an arterial city road and no road frontage this plot of 4098 sqm is sandwiched between existing buildings on all sides. A total area of 8000 sqm was to be built based upon the client’s requirements and the permissible construction area , along with a height restriction of 27M. The ground floor is deliberately kept small to allow easy vehicular circulation within the site and houses community spaces including a cafeteria, gymnasium and an entrance lobby. The offices divisible into 4 at a level with varying sizes from 165 to 270 sq metres cantilever out at the first floor and step back and forth creating linear north facing terraces at every floor. View more View full description
Share Share