Zoom image | View original size
Well in traditional villages is not only a carrier of daily life but also a medium of public communication. Rain-hearing pavilion followed the theme of "New Hui-style Art settlements" in campus planning and relied on the old retained well to express the vision of harmonious coexistence between modern and tradition, human and nature. The earthwork excavated on the campus was stacked to the open space on the east side of the well, creating a ten-meter hill with a new topographic temperament. Combined with the well, a "well pavilion" and a "mountain viewing corridor" were set up. The building height was deliberately depressed, horizontal and overextended. Pavilion and hill depended on each other. Several walls surrounded to form a space opening to the hill. The northern wall was inserted into the hill, linking the pavilion with the hill and leading people to the mountaineering path. View more View full description
Share Share