Zoom image | View original size
In a terrain with a steep slope and vast vegetation located in the heart of Cordoba, Argentina, we find this small refuge that respects the characteristics of the natural soil and preserves the existing flora without altering the mountain landscape. Disused materials were recovered, processed in the workshop and transferred to the site for assembly, the choice of materials and finishes combine technological sustainability with a strong adaptation to the local climate and low Environmental impact. The leading idea is defined based on three elements that solve the project:• The large metal roof that generates a light ceiling that protects the house as a double rooftop, covering the circulation area and the galleries.• A metal prism with mobile closures that solve the program (kitchen-dining room, bathroom and bedroom)• A raised wooden platform, to save the field changes, materialized with grooved boards of recovered eucalyptus, which were brushed for reuse. View more View full description
Share Share