Zoom image | View original size
C.F. Møller Architects was selected to design the new HQ of Berlin Hyp, one of Germany’s leading real estate financiers. With a strong focus on sustainability, the winning proposal of the invited international competition, supports the bank’s vision, “contributing to the transition and urban development of the surrounding area”.  Located at the intersection of Landwehrkanal and Corneliusbrücke, the new headquarters fit in the existing urban development plan. On the edge of the western city center, the 11-story intervention becomes a landmark, mediating between the different scales of the surroundings. Promoting new ways of working, the building combines active exchange areas with calm individual workplaces. The multi-level town hall generates a focal meeting zone, a creative workspace, and green outdoor terraces, with a series of small double-height spaces that follow the building’s ascending form.  Moreover, the top floor, includes a roof garden and conference space, while a green oasis is created right next to the town hall with the adjoining cafeteria. Corresponding to Berlin Hyps ambition to be a “green bank”, the façade holds planted terraces combined with a self-shading design that reduces solar loads and integrates photovoltaic panels in the natural stone grid. View more View full description
Share Share