Zoom image | View original size
This project involved the remodeling of a church founded 50 years ago. Located in a suburb of Sapporo, the church stands in a residential area near the Olympic Memorial Park, facing a tree-lined avenue. The church runs a kindergarten, with which it shares the site. The lot is not square and has little leeway in terms of space. This remodeling plan required us to maximize the church space in order to achieve openness, while retaining the original functions of the church. The new building was placed parallel to the buildings and borders surrounding the site maximize the area available. The chapel is surrounded by rooms, in which various activities are held, and the rooms can be seen through the openings, rendering a sense of openness to the church. The rooms around the chapel are made by dividing up the area formed between the rectangular-shaped chapel and the outer walls. View more View full description
Share Share