Zoom image | View original size
The project for a veterinary clinic with area of ​​approximately 190m² is located in Bento Gonçalves, in Rio Grande do Sul. To include the entire clinic program, the project was implemented in order to occupy the site up to its side borders. In this way, internal gardens were created to integrate the work rooms with the vegetation from the outside providing natural lighting and ventilation through floor ceiling wide windows. The access to the clinic is made through a side corridor, marked by an inclined plane of exposed concrete blocks. Concrete is also visible in the precast structure of beams, columns and closing panels. From the reception there is access to the examination rooms that are located in the frontal portion of the building. These rooms overlook the street through the main façade, which is protected by a vertical wooden brise that provides security and privacy. A secondary entrance was designed for the access of the team and has a direct connection with the restricted areas of the clinic, such as surgery and hospitalization.  View more View full description
Share Share