Zoom image | View original size
This house is located next to the intersection along the main road in Toki City, Gifu Prefecture. We thought to acquire diverse living space by connecting boxes of various heights to the L type with respect to the L-shaped site. In thinking about design, we are gaining ideas from property and locality of the site. The land was felt to be a consideration to consider such as the shape and orientation of the L-shaped site (North of the L-shaped north), the shadow from the neighbor, the sight line, the traffic volume, and so on. Since there was a lot of traffic on the northeast side road, we had to pay attention to noise and privacy, so we set back from the road surface and set an open garden at the corner of the intersection to make a buffer zone. This building is placed in the L shape to check the shadows from the southern neighbor and avoid the most shadowing position. View more View full description
Share Share