Zoom image | View original size
One of the largest bicycle parking garages in the Netherlands has been built underneath the Koningin Julianaplein in The Hague, right in front of the Central Station. Silo and Studio Marsman developed a powerful spatial concept that transforms parking your bike into a museum-like experience. The unconventional result enhances comfort and safety for the thousands of daily users. The connection between bicycle and train is an essential link in the urban mobility network. However, underground parking spaces are often unpleasant due to low ceilings, and the lack of daylight and views of the surroundings. With room for approximately 8,000 bicycles and rental bikes, the Municipality of The Hague offers a service-oriented and future-proof solution. The extra high, bright white ceiling, smart directional markings, spacious aisles, and back-lit glass walls create an unexpectedly impressive experience and an exceptional level of quality. The integrated application of light and spatial identity makes the facility appear more spacious. Moreover, the visual interventions supports the intuitive orientation, making it easier to find back your bike at the end of the day. View more View full description
Share Share