Zoom image | View original size
Located in the Mejorada neighbourhood in the historic centre of the city of Mérida, the project transforms an unused patio into a leisure pavilion. The proposal seeks to respect the pre-existing and to build only what is essential to generate greater amplitude in the space. The tour begins through a traditional hallway typical to many properties in the historic centre, alongside the hallway three steps above, we find the pool, finished with a stone wall that blends with the existing masonry sidewalls. The proposal starts from two walls at the centre of the terrain, arranged differently to generate a route within the space. These walls support a steel grid which spatially generates different environments and functionally supports two quadrants with tarpaulins that creates shade on the interior. Two shaded areas are generated: a resting room with two chairs, a stool and a hammock and another area that gives access to the pool. View more View full description
Share Share