Zoom image | View original size
The house is developed in one of the most rugged areas in the vicinity of the urban centre of the highest population density in Argentina, the Buenos Aires delta. This first situation of opposites is a significant attraction of the location. In front of the site is the access channel and in the background an infinite humid willow forest. The soil continually changes, from water to earth. The placement of the house is in a longitudinal direction to the plot, seeking to frame both situations and the landscape references of the constantly changing environment. The volume is a wooden parallelepiped with opposite directions, the long faces are continuous with some intervention in the access and other more subtle semi-permeable ones, where it allows ventilation and maintains privacy, while the end faces turn towards the two referent views of the site. View more View full description
Share Share