Zoom image | View original size
The house starts from the volumetric structure that forms a horseshoe on the ground floor with a juxtaposed prism that configures the upper floor. This arrangement of volumes allows the generation of an internal courtyard that organizes and illuminates the home and in turn allows the correct cohesion of the spaces. In terms of functionality, the horseshoe allows to separate and distinguish two key areas of the daytime housing sector, a more private sector for the kitchen and the daily dining room, and a purely social one where the living room and gallery are located. Both spaces are linked by the central sector of the horseshoe that acts as a distributor and vertical circulation nucleus, and by the central courtyard that separates and visually links them and incorporates lighting and contact with nature in the spaces of the house. View more View full description
Share Share