Zoom image | View original size
This architecture is the husband's popular Chinese restaurant, his wife's hair salon and their home. In the case where each store in a different business format and a private residence coexist, the 1st floor is each store and the 2nd floor is their house. The gable roof type was divided into two to create a courtyard, and each store had a good sense of distance. The residential section on the second floor was created to create a sense of unity in the private area by seeing through the line of sight. This architecture is gently connected to the whole through the courtyard. The courtyard is not only as a buffer for the 1st floor store, but also have functions as a place for communication that is open to the customers of each store and the local people. The 2nd floor is a U-shaped space with almost no partitions. However, it is planned that the lines of sight will not intersect directly by providing a height difference of 600 mm in the east and west. Even in the residential area, the family members feel each other's presence, but they are gently connected to each other while maintaining a good sense of distance. View more View full description
Share Share