Zoom image | View original size
The Green Village is a garden center located in the eastern industrial area next to the municipality of Cittadella, in the province of Padova. It has a strategic position in relation to the main roads and it attracts a catchment area that extends between the provinces of Vicenza, Padua and Treviso. The complex is made of three parts: the commercial building, the greenhouses and the park. The mall has been conceived as a clear and essential parallelepiped made up of two levels connected by a central green courtyard that opens toward the sky. At the basement there are a parking area and the access to the upper level, while at the ground floor there are a large sales area and a relax zone. The façade pulls back on any opening in favour of a blind geometric solid, whose only exception is given by the security entrances and exits. They are shaped as portals with their own volume thanks to a metal cladding superstructure. View more View full description
Share Share