Zoom image | View original size
The renovation of this three-bedroom apartment in Brasília's Quadra Modelo ("model block") has completely redesigned the original plan in order to accommodate the new residents’ demands, benefiting from the new possibilities that emerged. Although the interior layout that we found was similar to the original, all cabinetry and materials had been modified, except for the steel blinds that were repaired and incorporated into the new project. The renovation's chief goal was to maximize the living area. Therefore, we downsized two rooms, eliminated the maid's room, and minimized the laundry area. This procedure allowed us to directly connect the kitchen, dining room, and couple's bathroom to the building's cobogó screen blocks (ventilated façade) that used to be entirely dedicated to laundry rooms. The demolition of the kitchen and dining room walls revealed part of the original structure, which was left exposed. The gap between the inverted beam and the façade was converted into a linear garden. We also replaced some of the masonry walls with translucent or retractable elements, such as the bedroom corridor and the panel that separates the kitchen and dining room, both of which were made of metalwork and textured glass. View more View full description
Share Share