Zoom image | View original size
The site is in the Royan city in north of Iran, located in a quiet residential area, where there was a beautiful forest in the past. the design started with a conversation with the client who was a religious man and privacy was very important to him also he had a limited budget and wanted to build a very simple building. Carry out a modern, practical and timeless design, sophisticated and cozy, representing the natural light and ventilation that also saves the client tight budget were our main challenges of the project.  The land is approximately 17 x 17 square meters with a total area of 300 square meters. The project was suggested as a rectangle drawn in the east-west direction. The elongation of the project reduces the western level, which is constantly exposed to the monsoon rains in the region. By designing two yards on the north and south sides of the project and placing openings on these two fronts, it was possible to use natural light and ventilation from the north and south for our spaces. View more View full description
Share Share