Zoom image | View original size
Based on the concept of the Silent-Green Cultural Quarter to create a public campus for cinematic art, the new building complements the historical domed building of the former crematorium with studios and group work rooms (300 sqm) for the German Goethe Institute's worldwide scholarship programme for artists and interested groups. In close cooperation with Berlin's upper authority for the protection of historical monuments, the studio building was developed as a restrained yet self-confident structure that enters into a formal dialogue with the main building, the domed hall. The aim was also to interweave the appearance of the building with that of the garden, in which the studio house grows together with the garden over the seasons through an all-round enclosure with seasonal climbing plants. View more View full description
Share Share