Zoom image | View original size
With this project for a musician at the center of Madrid, we are presenting the fourth part of our Multiplying Architectures. In this case, we work on a too dark and close preexistent estate, habitual of ground level housings at historical center. The only natural light entered through two windows that were supposed to give light and ventilation to most part of the house. The main goal was then liberating the previous spatial structure and eliminating all non-structural walls. From that point, diaphaneity is the tool that we used to introduce light so that we could multiply interior uses in the public area of the housing. The most important spaces then fulfill the most important traditional public functions of a house (living, dinning, kitchen), only depending on the furniture. But it also enjoys the multiplication of possible and versatile functions. By contrast, the more private spaces (bedroom, bath and closets) are more divided and segregated at the other part of the flat, darker and smaller. View more View full description
Share Share