Zoom image | View original size
Located in São Paulo, a dazzling and multicultural megalopolis, yet so lacking in green spaces, this garden serves as an entrance to a former ambulatory building turned into a venue for events. The terrain, with an approximate area of 450m², is a stage to an interactive and contemplative garden, meant to stimulate the senses once one enters the space.The visitor is welcomed by a tunnel, above a sleek metallic pergola, on one side a lush vertical garden comprised mainly by native tropical plants and on the other side a brise soleil revealing a first glance to the garden. This tunnel, purposely with a subtle incidence of natural light, gives a mysterious atmosphere and expectative to its end, where the whole space will be revealed for contemplation. At the center of garden, there is an extensive reflecting pool, layed with black pebbles that were made from ceramic waste, specially developed for this project with the manufacturer . Floating steps invites the visitor to give a closer look to the garden "islands" in the middle of the reflecting pool, as well as an ecological fireplace. View more View full description
Share Share