Zoom image | View original size
The new Remembrance Centre embodies purity of form, employing both modern and classical architectural precedents. The building engages materially with its environment, chiming with the existing structures that define the NMA and harnessing a soft material concept of larch timber and natural stone. This provides a calm and rational architectural language that compliments the NMA as a place of reflection and memorial. The centre piece of the project is a new public space that provides intended assimilation of inside and outside. Known as Heroes’ Square, the landscape designed by Fira, sweeps gently to the level of the Millennium avenue, visually and physically connecting the building to the Arboretum. The square features commemorative paviours, engraved with cap badges or crests of the Royal Navy, the British Army, the Royal Air Force, and City Livery Companies. A new sensory play garden, full of textures, scented foliage, and natural materials engage younger visitors. View more View full description
Share Share