Zoom image | View original size
“White House” seeks to change the essence of a home. It is a quest to benefit the upcoming generations who shall enjoy living their lives in it. The process of designing the White House is an effort to generate a dialogue with a generation who rejects anything that belongs to the past; such as functions, organizations, settings, accesses, and lighting sources. Every necessary element was kept unchanged in the renovation process, and whatever could be changed was changed. The pre-renovation version of the house was born in the 80s for a family of four, and the post-renovation version was created for a “single person family” in late 2010s. While the former was a complex of different functions and spatial qualities in a complicated plan, the latter is ultimately simple: a tolerant home for constant humane communications, an abstract and sufficient space, with its small colorful dots in a background of nothingness. View more View full description
Share Share