Zoom image | View original size
While public parks and gardens have closed down their doors around the world, in fear of the COVID-19 spread, Studio Precht has proposed a green space designed around the rules of physical distancing. Entitled “Parc de la Distance”, the project introduces an outdoor space that encourages social distancing and short-term solitude. Shaped like a fingerprint, the park imagined for a vacant plot in Vienna can be implemented in any city around the globe. Visitors are guided by parallel lanes throughout the maze-like undulating landscape, each having a gateway on the entrance and exit, to indicate if the 600m long path is occupied or free to stroll. Inspired by French baroque gardens and Japanese Zen-gardens, the 90cm wide tracks of reddish granite gravel are distanced by 240cm from each other. Spiraling towards a center, where fountains are placed, the park redirects visitors once at the midpoint to circulate outwards. View more View full description
Share Share