Zoom image | View original size
The concept of this chalet results from the rugged topography of its site, a sloping terrain on which the project is anchored in the bedrock, revealing an angular and monolithic architecture. Its shape and its most minimalist expression allow for optimal compactness and a reduced footprint on its site. Its square plan is topped by a symmetrical gabled roof that reinforces its geometric appearance. Inside, space reveals a height underexposed joists that give a sense of verticality to this contained space. Visible from the living spaces, the crisscrossing structure of the roof echoes the name of the lake by recalling the skeleton of a fish, as does its immaculate colour.  The modest budget leads to the optimization of the chalet’s spaces: reduction of circulation areas, creation of compact spaces, the grouping of services and framing of views towards the landscape. It also aims to compose with a palette of simple and affordable materials. For example, maple veneer panels make up the integrated storage units. View more View full description
Share Share