Zoom image | View original size
CAIUS is a fashion business consulting firm founded by former media fashion professionals. The office is situated in Huangpu District, Shanghai in a lane house with unique Long Tang atmosphere. In contrast to the traditional building façade, the designers have created a contemporary interior space, applying modern gestures that are minimalist and transitional, along with the finishing touch of raw elegance. The first step to the transformation was structural redesign. After tearing down all the partitions, the designer reinforced the structural foundation with two I-beams, extending to the corner of the second-floor terrace, in order to maximise the capacity of the space. Due to the recycled nature of the I-beams, it comes pre-weathered to exude a unique patina. The space is divided into a northern and a southern section with the workspace located in the south. Sunlight filters through the glass roof top filling the entire room. Tearing down the original staircase to the rooftop, the designers substituted the old structure with a sculpted concrete spiral staircase that has become the focal point of the whole space. The blocky staircase with staggered vertical railings ensures light transparency, while maintaining the rhythm and fluidity of the space. View more View full description
Share Share