Zoom image | View original size
On the 'Leien', the main 'boulevard' of the Antwerp city center, an empty post-modern office building is reconverted to apartments with distinct terraces.  The ground floor office space is extended by new wooden construction and opens onto a quiet courtyard. The white color of the historic boulevard buildings is re-imagined in the straightforward and rhythmic play of the facade.  This post-modern office building from the seventies is located on the boulevard of Antwerp. The concrete rib structure and a steel double skin facade allowed us to transform this into a residential building. Three apartments are created on each floor and 2 penthouses on the top floor. The existing facade wasn’t compatible with this new residential function, nor did it fit within the image of the “Leien” in Antwerp.  View more View full description
Share Share