Zoom image | View original size
Tojal House is shy and bucolic, from a steep terrain surrounded by olive trees. In a torn gesture, it is born as an integral part of its landscape and  it leans over the valley towards the garden that surrounds it. The challenges and requirements that guided the project went mainly through the question of solar orientation, the framing of the best view (North / West) and a concern with the couple's daily routine in a logic of different accesses, absence of obstacles and flow of circulation. From a formal point of view, the single family house crosses the land from its highest to the lowest level, and, in an act of geometric continuity, it hides and reveals itself through the relationship it creates with the topography of the place. Its clean design always seeks a sometimes subtle and sometimes contrasting integration, in a game of full balance of this object built in the landscape. View more View full description
Share Share