Zoom image | View original size
Situated in a small village called Talangpore, this iconic and introvert abode is designed keeping in mind the profession of the dweller. Context of the house resemble a very rural set up, sharing a common wall with cow shed, an open ground for pasture on other side and opposite side being old traditional houses. Head of the family being Sarpanch (head) of the village gave a very brief requirement how the structure should stand out from the surrounding as well as privacy of the house should be maintained. The divergence of the massing is created through dead cubes and powder coated wood finished aluminum pipes as screen. This adds to the overall massing without compromising on view and ventilation. These masses which are vivid in nature yet are co-existing ideally, articulate the function of house forming a volumetric elevation. View more View full description
Share Share