Zoom image | View original size
Situated in the rolling landscapes of the Eastern Townships, MAISON PERCHÉE was conceived as a dialogue with the landscape. Perched on the edge of an escarpment, the modest retreat is set on a small plateau of limited dimensions. Almost straddling the void, it runs along the top of the cliff providing a bird's-eye view of the Long Lake with the Appalachian mountains as a backdrop. This vista is apparent from the entrance porch, through a generously glazed passageway that runs right through the building. This large transparent corridor in the center of the chalet allows you to take advantage of the surrounding nature and functions as a buffer to privatize the master suite. The inclination of the roof provides generous height under the ceiling, allowing for the integration of large picture windows and to arrange a mezzanine dedicated to a bunkroom suite accommodating guests.  View more View full description
Share Share