Zoom image | View original size
The project consists of the extension of the existing cottage, including the addition of a garage and a glass roof, as well as the renovation of the residence’s interior. Built over 50 years ago, the Saint Donat cottage required modifications to make it comfortable in summer and winter, while also adding value to the building by improving its energy efficiency. To follow a similar feeling to the original construction, the simple geometrical shapes, the use of wood in the interior and the use of raw materials such as stone, glass and steel are used throughout all aspects of the project. On the outside, the new garage and veranda are nicely linked to the original volume. In order to increase the energy efficiency and to give a more contemporary esthetic, the doors, windows and light fixtures are changed, an insolation is added to the roof and the exterior façade is painted uniformly. View more View full description
Share Share