Zoom image | View original size
House for a family of three persons, located in a private urbanization in the Valley of Cumbaya in Quito, where two-floor single family homes predominate. The plot is located on the edge of the slope and the valley, so it was sought to place the house at the highest level, to obtain the best possible views. The project is a perpendicular bar to the street, which feeds on the best orientation and allows a large garden whose perception expands with the street and at the same time gives green to the public space. The house was placed following the axes of the neighbors, both in plan and in section, seeking to join the empty spaces between houses. The project starts from two retaining walls, where two boxes are settled perpendicularly containing, the public and the private zones. In the empty space, between the boxes, the distributor hall is located, which crosses the house, allowing a direct access to the garden. View more View full description
Share Share