Zoom image | View original size
Located in the center of BacNinh city, the house can accommodate an extended family of 4 generations. Its design is inspired by light and space effects, which resembles the "cave" style in a humid subtropical climate to bring about positive and vivid experiences to users’ senses: low (at the entrance), wide and high (inside), narrow (nooks and crannies), open outwardly (door system); even light distribution (outside), gradual darkening (inward), streams of light (from above), alternating vegetation, etc. Named Tropical Cave, the project employs void space as a catalyst to create the structure of the house with multiple layers of walls for shielding and connecting spaces for wind catch. The house levels for specific purposes are randomly connected at different staircase positions so as to create and maintain a "fresh journey of experience" with interesting views and non-repeatable images. A multi-dimensional transition space is also made from being shared to semi-private to private, alternated by vegetation (plants, vegetables). View more View full description
Share Share