Zoom image | View original size
The plot is located in LAGGERI PAROS ISLAND. It has a north-facing sea view. The house is located along the south side of the plot, overlooking the beach. The volumes of the houses are lined up to the view and there are protected courtyards as well as courtyards to the sea. Courtyards are adjacent to the living areas next to the natural slope of the ground. The entrances are located on the south side of the plot and at the highest point. A second building complex hosts the guest rooms and is architecturally connected to the main building. The back yard creates a nucleus with direct reference to the living areas and the enclosed "blue" living room - patio. The building creates views to the sea, through airy openings and integrates visually and functionally the backyard, the residence and the terraces on the north side. The interior is dominated by materials and colors that enhance the elements of architectural design and unify the exterior with the interior spaces. Using elements of the Cycladic architecture, the house was designed to adapt to the arid landscape in order to minimize the impact on the environment as we are located near the protected area of Langeri. View more View full description
Share Share