Zoom image | View original size
The Hanging House was named because it is elevated from the natural ground level of the site where it was located. This is because the house is surrounded by native trees, so the windows are level with the treetops and the balconies blend in with the branches. In addition, the soil remains original, preserving the drainage and root dynamics, which were not harmed because the minimum of concrete was used in the foundations. The project's premise was a country house that integrated with the local ecosystem, with sustainability and recyclability. For this reason, the construction system with recycled maritime containers was adopted. In total 80% of the materials are recycled. Internally the demolition wood predominates in the walls and ceiling. Green roof with rainwater reuse, thermal and acoustic insulation are also the highlights of the house. View more View full description
Share Share