Zoom image | View original size
A single classroom extension to a primary school for the underprivileged of the neighbourhood of central Bangalore created an opportunity of making the room like a tree house nestled between the existing mango and jack fruit tree so that it could make a diverse space for assembly, parent teacher meetings, children’s activity and break / lunch area. Although the initial requirement was an additional class room alone on the ground level, it was proposed to make a multifunctional space would not block the ground and open new possibilities of usage, during different times of the day. Using a metal structure, it is made as a pavilion with perforated sheet and bamboo matts above and an insulated roof. The school now has a focus area next to the play area, used for simple things like pick up and drop off for children, dining, play, congregation / assembly etc. The classroom above helped create something that the school was not aware of and was missing greatly. View more View full description
Share Share