Zoom image | View original size
A special program: a weekend residence for a family in an extensive area, set to become the main home in the medium term, defines the concept adopted for this project. The house is organized by a longitudinal circulation block that defines its settling on the plot: a 3 meters wide by 45 meters long concrete structure working as a beam. This volume, closed to the street and open to the site, houses the service areas and a gently sloped ramp, linking spaces at the mid-levels that accommodate the house to the ground slope. These different plans are organized into two blocks – bedrooms and living – that, added to the longitudinal block, define a central void, opened to the landscape, where both meeting and living activities converge. The presence of water brings life to this central square: a pool with concrete walls and the same flooring as the exterior areas, as an extension of the living floor. Located in a closed, non-urban neighborhood, characterized by extensive lots and remote houses, this block layout creates a kind of inner neighborhood, where it is possible to see and be seen, appeasing the feeling of solitude and isolation typical of these neighborhoods. View more View full description
Share Share