Zoom image | View original size
This renovation and addition to the architect’s own 1950 mid-century modern house, designed by Charles Goodman, included 2 phases. The existing Goodman structure was renovated 5 years ago, with a new kitchen, bathroom, finishes, windows, mechanical, and electrical. The floor plan was preserved, the kitchen opened up to living space, and bedrooms/bathrooms renovated. The rear addition, recently completed and featured in this presentation, includes a new den, office, and kids’ hangout space, with 2 new full bathrooms and a laundry room. Flexibility was designed into the house, with flow between spaces and sliding walls that allow for a future change of use. The separate entrance allows for the possibility of an accessory dwelling unit, or in-law suite. The addition, set half a level up the natural slope of the site, is separated from the existing house with a courtyard between the two. The addition utilizes the same basic tenets of Goodman’s architecture: large expanses of glass exposed structural elements, and an indoor-outdoor relationship. It follows the size and proportions of the existing pitched roof house but is comprised of two shed-roofed volumes that flank a central walkway. View more View full description
Share Share