Zoom image | View original size
This project commenced just as the economy was beginning to recover from the recession. The aim was to come up with a residential development that was the different from the one widely used in the area and base on an obsolete partial development plan. The old plan proposed blocks with a wide width and interior courtyards for ventilation, but where the orientation of the homes and the organisation of the free areas were not a priority.  To amend the plan, a detailed study had to be drafted, setting out a different type of block, one that was ccompatible with the general plan in force and wich would help to create a new city model. To achieve this, a more efficient and sustainable volumen than the traditional “H” block with a courtyard was proposed. The two main objetives were to prioritise the orientation of the homes and to create a free space with as many facilities as possible. View more View full description
Share Share