Zoom image | View original size
This small residential project is located near Frank Lloyd Wright’s Yamamura residence in Hyogo pref. Japan. The house sits in between two rivers enabling the house free from using any air conditioning equipment by letting the river breeze into the house. This is made possible by planning a neutral zone between the interior and exterior perimeter covered with louver sliding doors. These louver sliding doors control light, wind and the privacy of the house by moving them according to the daily weather or the time of the day. Reinforced concrete structure was chosen for this house in order to give a strong massive image of the main frame with slight sensitivity and a contrast with the wooden sliding doors. Cantilevered thin concrete frame enabled the architect to make wide openings all around the house, which led to making a strong connection between the house and the surroundings. View more View full description
Share Share