Zoom image | View original size
The site is located on the mountain side of Hayama where we can enjoy the lush nature and the warmth of the calm local community. In order to make use of the rich environment, intermediate areas such as Doma (earthen floor) and terraces were arranged to connect the space between the ambient environment and the house. We arranged the Doma between the house and the frontal road such that the parking space becomes an integrated front yard. Also we set up a public terrace where the garden in the neighboring area becomes a borrowed landscape. The private terrace makes use of the masonry retaining wall between the north and west sides. The floor levels of each terrace are aligned with the interior space. The floor has three levels and its spatial arrangement gradually transitions from public to private. The step was designed as a bench or desk on which people can lie and as a gradual threshold. On the other hand, the roof bows on the ceiling surface are exposed and unify the whole space. View more View full description
Share Share