Zoom image | View original size
Composed of two fundamental aspects: structural design and nature, this house merges building elements into a beautiful valley landscape in Paraná state in Brazil, interrelating the geographical aspect and the local topography. Implemented as a stone inserted into the landscape, the raised ground floor on a single plateau is bounded by a concrete wall at a more private level relative to the street, adding the pool at its edge minimizing landfill impact.  The design of the structure that rests on this stone is positioned in a way so that the premise of the proposal could it be revealed in the access as a sculptural piece that unites structure and architecture, keeping the natural concrete with strong appeal to the local techniques. The prestressed concrete technology available on the market with the avant-garde desired results in the overlapping of two large slabs with cantilevers that explore the technique and project onto the ground large shaded areas. In addition, the spatiality is delimited by the position of the complementary structural elements: two columns walls parallel to the facade are the lateral closures that guide the views to the exterior landscape.  View more View full description
Share Share