Zoom image | View original size
The client requested an exciting dynamic house that made the most of the spectacular steeply sloping site which overlooked the world heritage site of the botanic gardens. The clients brief was very much an organic process, in the making, with rooms being added as the design developed.  This made it hard to maintain a coherent design, so constant rationalisation of the spaces and the overall massing was a continual process.    Feng Shui also played a major role in determining elements of the design, such as the round lift and angling of the front door. The site sits on the busy Cluny Road facing the entrance to the botanic gardens. From the road, the site sloped up steeply to a platform level many metres above road level.  Vehicular access to the site was therefore difficult and was a major determinant on the design.   View more View full description
Share Share