Zoom image | View original size
The project combines two houses into one big house. The concept of the new 'Veemarktterrein' neighbourhood in Utrecht promotes maximum diversity per individual house. Convincing the municipality to make one exeption in the zoning plan by visually combining two lots into one was the hardest part of the ‘design’ process. By making one extra wide double house GOLDSMITH precisely addressed this aim of specificity: one ‘Goliath’ between a row of individual ‘Davids’. The 14 meter wide facade of the house is essentially a stack of four glassed in storeys horizontally divided by five 60cm high steel beams. These articulated white beams functionally shield the external luxaflex blinds, the ventilation openings and the upper window frames while at the same time are the house’s most prominent feature. View more View full description
Share Share