Zoom image | View original size
The bridge is a winning design by NEXT architects and Rudy Uytenhaak Architectenbureau in collaboration with Arup and Bureau B+B commissioned by the city of Utrecht. What makes this bridge so special is the inventiveness: the structure integrates a cycle and pedestrian bridge with a  school and public garden, forming one single cohesive design. The doublé land use with the máximum space for greenery makes the Dafne Schippers Bridge unique, not just as a bridge but also as a destination. When cyclists make their way from the centre of Utrecht via the district of Oog in Al to the new district of Leidsche Rijn, a long bend takes them upwards through the Victor Hugo park, passing the roof garden on the roof of a school. “In one fluid movement, the cycle route, park and school are brought together to form a cohesive whole of infrastructure, architecture, and landscape,” tells Marijn Schenk, NEXT architects. View more View full description
Share Share