Zoom image | View original size
To what degree can the spaces of our homes feel individual and separated, yet foster interaction across them? How can the inhabitants perform rituals of dwelling in various parts of the home whilst maintaining a connection? The ‘Esquire’ inter-war Art Deco apartment building is imbued with humane proportions and details, yet suffered from being too compartmentalised for modern living. The client purchased the one bedroom apartment to act as their city “nest” - a small place in the city for them to hide out for a weekend or host family and friends when they came to town. A family of five, the apartment had to have an ability to expand and contract to accomodate 1 to 5 people at a time. Besides the bedroom, the living and dining nook can be converted into sleeping quarters which provide a degree of separation and privacy from one another. Fold down beds are concealed within the walls of the living space whilst the generous bench seating and retractable Eileen Grey Jean table to the dining nook allows for provision of a fifth sleeping area. View more View full description
Share Share