Zoom image | View original size
The place, a few meters from the Obidos Lagoon, is characterized by pine trees and dense vegetation of the Natural Ecological Reserve park to the South, creating a strong feeling of natural closure. The project seeks to emphasize this natural specificity of the location, orienting the main spaces of the house to the south, in order to create a strong relationship with the landscape whilst taking advantage of the best sunlight. The most private spaces of the house are located on the opposite side. This configuration defines two distinct areas, daytime, and night-time. The daytime area is where the social spaces can be found, such as living rooms and kitchen, with large glass surfaces that allow the visual and functional extension of the interior spaces to the exterior areas. In this area, the spaces of the house are organized on a single floor. The night-time area consists of rooms, office, and gym, spread over two floors. The house, surrounded by the grandeur of nature, protects those who live and visit it through a composition of volumes and uses the dominant matter of the place, the wood. View more View full description
Share Share