Zoom image | View original size
A greyscale palette of two materials - the washed granolithic plaster juxtaposed with brushed stainless steel, one is rough and dull while the other is sterile and reflective, which formed an austere monochrome space for this two-stories men-wear select shop. In this project, Atelier tao+c boldly applied washed granolithic plaster as the main material for interior walls and floors. The material has a different name - Shanghai plaster, which has been most commonly used as exterior façade finish for the art deco buildings in Shanghai back to 1920s, a material which is granitic stones mix the cement to form a gentle and rough texture. Reusing this once-popular yet forgotten material, the architects seek to evoke memories of the most dynamic and creative era and city to convey a more "local" sense of the street. Responding to the owners’ request to feature domestic fashion brands in the space and promote local young designers.  View more View full description
Share Share