Zoom image | View original size
The alterations and additions to this semi-detached worker’s cottage, located in a small historical precinct just north of the Perth central business district, attempt to deconstruct the traditional Australian notion of the ‘suburban backyard’. Whilst still retaining the character of the original dwelling, this transformation blurs the distinction between inside and outside, interior room and exterior garden, typical of this vernacular condition. The outside spaces are re-articulated as ‘rooms’ in their own right, engaged and incorporated as integral parts of the planning, with the interior spaces reaching out to them. Like a kind of small city within the city, the house explores notions of built fabric and open space and the relationship that exists between the two; rather than being an object in a landscape. View more View full description
Share Share