Zoom image | View original size
The illusion of two friends and their two daughters. This is the story of a family that inherits with uncertainty a house between walls in its original state in the city center of Vila-real. Behind the uncertainty, a great opportunity to reinterpret a space attending to the needs of a new generation without forgetting the still existing past. The spatial fluidity and the warmth of the materials guided by natural light show how to inhabit the house. With a facade respected for its antiquity, the interior hides the revolution of the residential typology reinterpreting the usual values. The original house was composed of two bodies, the house in contact with the main facade and a barn that occupied the bottom of the plot. Between them, other elements have appeared over time and have filled a necessary space to breathe. This rehabilitation aims to respect the existing architecture by valuing the original elements and eliminating those additions that make difficult to read the initial space Once its origin has been recovered, the project must connect both bodies to accommodate the requested domestic program and work to give them meaning as a whole. View more View full description
Share Share