Zoom image | View original size
Located immediately adjacent to the Universitätsklinikum of RWTH Aachen, it is a highly flexible teaching facility offering multi-functional space and potential for further construction. The seven-storey, stand-alone cube occupies a prominent site on a raised plateau and marks the gateway to the campus, an emblematic solitaire sheathed in a polished metal skin. The facade, made of stainless steel mesh, encases the building like a membrane, reducing the wall and strip windows behind it to a single plane. The closed stainless steel envelope contrasts with the transparent glass frontage, open and inviting, suggesting a passageway through to the campus behind in line with the overarching guiding architectural theme. The entrance facades are framed by stylish fair-faced concrete elements. Inside the 30m-long cube, an atrium complete with bridges, wide galleries, and spacious open-study zones creates a world of communication and exchange, learning and research. The open-study zones feature small sitting areas fitted with special acoustic materials, mobile stools and electrically operated space dividers for meetings and intensive study. View more View full description
Share Share