Zoom image | View original size
Daimyo is a commercial area located in the heart of Fukuoka city and is home to many clothing shops and restaurants along its narrow allies. In contrast to this, old houses still remain standing which creates a distinct atmosphere of low and high-level buildings co-existing.  The task we were given by our client was to design a 2-floor structure for high-quality tenants. We decided to approach this task with our experience from commercial space design and to adapt this into the architectural volume, structure and facility planning. The volume on the ground level was set back in order to create a space which separates the relationship of the alley from the building and preventing the entrance from directly facing the streets surrounding. The approach created by this set back continues to the staircase which connects to the upper floor. In addition, the line of the stair circles the building creating its distinct exterior impression. View more View full description
Share Share