Zoom image | View original size
Garden Restroom is an award-winning public toilet in Salisbury Garden in Hong Kong. Unlike a conventional boxy approach, our toilet design challenges the boundary between public and private space by bringing in natural surroundings (e.g. sunlight) into the washroom while maintaining a sense of privacy to optimize user experience. We also maintain a coherent experience of Salisbury Garden by borrowing the architectural language of adjacent buildings and using timber fins to design Garden Restroom. The diagonal pitched roof creates a dynamic spatial experience and provides a visual surprise for those standing from afar. Inside the toilet, we construct a curvilinear wall to create enclosure with a sense of privacy, while concealing light bulbs, speakers, and exhaust fans underneath. Garden Restroom plays the sound of flowing water, users can enjoy a moment of privacy with comfort and ease. View more View full description
Share Share